Начин на приготвяне
Почистваме пилешките воденички много добре. Вземаме съд с вода и ги поставяме да врят. Може да ползваме и тенджера под налягане, там ще се сварят по-бързо.
Лука почистваме и нарязваме на ситно. В съд сгорещяваме олиото и изсипваме нарязания лук.
Бъркайте докато лукът омекне, след което прибавяме брашното и червения пипер и разбъркваме отново, така че да не се получат бучки от брашното.
На тънка струя прибавяме водата, а най-добре е да се ползва бульонът от варените пилешки воденички.
Прибавяме и самите воденички с универсална подправка и чубрицата. Отново разбъркваме добре и оставяме пилешката каша да поври, а това отнема около 5-10 минути.
Поднасяме кашата докато е още топла.
Коментари