Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинско филе в сладко-кисел сос и ориз със зеленчуци

Свинско филе в сладко-кисел сос и ориз със зеленчуци

Свинско филе в сладко-кисел сос и ориз със зеленчуци
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Кулинарно предизвикателство за почитателите на екзотичната кухня"

Необходими Продукти

  • контра филе - 600 г
  • ориз - 1 ч.ч
  • гъби - 4 бр ( средно големи печурки )
  • тиквички - 1 малка
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • пресен лук - 3 стръка
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова подправка
  • куркума - щипка
  • черен пипер
  • олио
  • сол
  • Продукти за соса
  • мед - 4.с.л
  • балсамов оцет - 2 с.л
  • кетчуп - 4 с.л
  • соев сос - 4 с.л (класик)
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на ивици, сипваме олио в уок тиган и запържваме до зачервяване, след което го изваждаме.

В тигана, където пържихме месото, сипваме всички зеленчуци, които сме нарязали предварително. Ако е необходимо добавяме допълнително олио. Ориза измиваме няколко пъти и слагаме да се вари с щипка куркума и зеленчуковата подправка.

Сварения ориз прибавяме при зеленчуците, запържваме ги за кратко. Изваждаме готовия ориз със зеленчуците и в същия тиган връщаме запърженото месо.

Добавяме соевия сос, меда, кетчупа и оцета, разбъркваме и оставяме да къкри. По желание гарнираме с магданоз и лайм.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: