Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Месни кюфтета с лапад на фурна

Месни кюфтета с лапад на фурна

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Месни кюфтета с лапад на фурна
Снимка: Анонимен
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Кюфтета, които да хапнете с удоволствие и с приятели"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • лапад - 300 г попарен/ задушен
  • зелен лук - 7 стръка
  • копър - 1/2 връзка
  • чесън - 2 - 3 големи скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 2 филии сух
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • кимион - по желание
  • галета - царевично брашно за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа добавете каймата, лапада (наситнен), ситно нарязаните лук (без бялото) и копър.

Накиснете хляба, изстискайте го и го прибавете. Чесъна нарежете на ситно или пресовайте с преса.

Добавете го заедно с подправките и разбитите яйца. Омесете каймата и приберете в хладилник за 30 минути или във фризер за 15 минути.

Оформете кюфтетата и ги оваляйте в галета за хрупкава коричка, наредете ги в намазнена тава. Печете на 220 градуса с вентилатор за около 30 минути - до приятен загар.

Сервирайте със салата според сезона!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: