Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Различен пай с ябълки и кокос

Различен пай с ябълки и кокос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Различен пай с ябълки и кокос
Снимка: Мария Симова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Толкова е вкусен, че няма да искате да го делите с никого"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • бакпулвер - 0. 5 пакетче
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • брашно - 150 г
  • масло - 80 г
  • лимони - 1 бр. кората
  • плънка
  • ябълки - 4 бр.
  • масло - 30 г
  • захар - 50 г
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • ром - 1 с.л.
  • кокосови стърготини - 20 г
  • за декорация
  • кокосови стърготини - 20 г карамелизирани
  • сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За основата с миксер разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на пухкав крем. Добавете настърганите лимонови корички и разтопеното и охладено масло при непрекъснато бъркане.

Добавете млякото, разбъркайте и на части прибавете предварително смесените пресято брашно с половин бакпулвер, тук разбърквате с шпатула. Сипете сместа в намазана с масло тава за пай. И печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.

След кратък престой извън фурната, обърнете пая в подходяща чиния.

За плънката обелете и нарежете ябълките на малки кубчета. В метален съд разтопете маслото и добавете захарта, оставете така за 2-3 минути без да бъркате, след което добавете нарязаните ябълки, разбъркайте.

Към тях прибавете ванилията, канелата и рома, отново разбъркайте. Изключете котлона, но оставете сместа върху него за още 5 минути, като периодично разбърквате. Добавете кокосовите стърготини, разбъркайте и изсипете сместа върху изстиналия вече пай.

Поръсете с предварително карамелизираните кокосови стърготини и декорирайте с разбита на пухкав крем сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: