Начин на приготвяне
Накисваме нахута в студена вода за 8-10 часа или от предишната вечер. Хвърляме водата, в която се е киснал, наливаме нова и го варим до готовност, докато омекнат зърната. След като се е сварил го изцеждаме.
Намачкваме нахута с помощта на преса за картофи, ако ви е по-удобно може и в блендер. Обелваме лука и го рендосваме, ако успеете да го нарежете на много ситно, не е необходимо да го рендосвате.
Измиваме и нарязваме на ситно магданоза, добавяме го към нахута, заедно с лука, каймата, яйцето, галетата и содата. Разбъркваме много добре и оставяме сместа за 20 мин.
Кюфтетата ги правим с помощта на намазнени ръце с олио. След като сме ги направили всички кюфтета ги овалваме в галета, нареждаме ги в тава върху хартия за печене.
Печем ги на 200 градуса за около 30 минути, като е добре да се обърнат по някое време, като са готови леко ще се зачервят.
Можете да ги сервирате със млечен сос.