Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Печени кюфтета от нахут, ароматна кайма и магданоз

Печени кюфтета от нахут, ароматна кайма и магданоз

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Печени кюфтета от нахут, ароматна кайма и магданоз
Снимка: Паулина Стоянова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Кюфтенца един път, че и страхотно мезе за студена бира"

Необходими Продукти

  • нахут - 2 ч.ч.
  • кайма - 250 г
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 1/2 средна глава
  • яйца - 1 бр
  • сода - 1 ч.л.
  • галета - 1/2 ч.ч. + за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме нахута в студена вода за 8-10 часа или от предишната вечер. Хвърляме водата, в която се е киснал, наливаме нова и го варим до готовност, докато омекнат зърната. След като се е сварил го изцеждаме.

Намачкваме нахута с помощта на преса за картофи, ако ви е по-удобно може и в блендер. Обелваме лука и го рендосваме, ако успеете да го нарежете на много ситно, не е необходимо да го рендосвате.

Измиваме и нарязваме на ситно магданоза, добавяме го към нахута, заедно с лука, каймата, яйцето, галетата и содата. Разбъркваме много добре и оставяме сместа за 20 мин.

Кюфтетата ги правим с помощта на намазнени ръце с олио. След като сме ги направили всички кюфтета ги овалваме в галета, нареждаме ги в тава върху хартия за печене.

Печем ги на 200 градуса за около 30 минути, като е добре да се обърнат по някое време, като са готови леко ще се зачервят.

Можете да ги сервирате със млечен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: