Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета с нахут и кайма

Кюфтета с нахут и кайма

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Кюфтета с нахут и кайма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3-4
"Много вкусно, много ефектно и лесно за приготвяне - как да не изненадате семейството с тази рецепта"

Необходими Продукти

  • нахут - 2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 големи скилидки
  • олио - 3 к.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • кимион - 2 1/2 ч.л. млян
  • кориандър - млян на вкус
  • сода - 1/2 ч.л. бикарбонат
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кайма - 250 г смес
  • за гарниране
  • лук - 1 - 2 глави
  • чушки - 2 броя
  • ориз - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута от предната вечер във вода. На следващия ден го сварете, като накрая отделите и люспите от сварения нахут.

Смесете го в кухненски робот с пресования чесън, зехтина или олиото, малко скълцан магданоз, мляния кимион, малко кориандър на вкус, черен и червен пипер, сол, сода и пасирайте всичко до хомогенност.

След това добавете каймата отново пуснете робота да смеси продуктите. Получената смес прехвърлете в купа и оставете в хладилник да се стегне за половин час.

След това от нея оформяйте кюфтенца с големината на орех и ги изпържете в сгорещена мазнина. Сложете ориза с малко олио и сол да се свари до готовност.

Готовите кюфтенца нанижете на шишчета, като редувате, парче чушка, лук и кюфтенце. Така наредените шишчета с кюфтенца с нахут и кайма поднесете върху канапе от сварения ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка: