Начин на приготвяне
Накиснете нахута от предната вечер във вода. На следващия ден го сварете, като накрая отделите и люспите от сварения нахут.
Смесете го в кухненски робот с пресования чесън, зехтина или олиото, малко скълцан магданоз, мляния кимион, малко кориандър на вкус, черен и червен пипер, сол, сода и пасирайте всичко до хомогенност.
След това добавете каймата отново пуснете робота да смеси продуктите. Получената смес прехвърлете в купа и оставете в хладилник да се стегне за половин час.
След това от нея оформяйте кюфтенца с големината на орех и ги изпържете в сгорещена мазнина. Сложете ориза с малко олио и сол да се свари до готовност.
Готовите кюфтенца нанижете на шишчета, като редувате, парче чушка, лук и кюфтенце. Така наредените шишчета с кюфтенца с нахут и кайма поднесете върху канапе от сварения ориз.