Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Сандвич с домашно босилеково хлебче

Сандвич с домашно босилеково хлебче

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Сандвич с домашно босилеково хлебче
Снимка: Паулина Стоянова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"С каквото и да го напълните, все ще ви хареса това разкошно босилеково хлебче"

Необходими Продукти

  • за 4 хлебчета
  • брашно - 500 г
  • вода - 250 мл
  • мая - 1 пак суха
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • босилек - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • продукти за 4 сандвича
  • маруля - 8 листа
  • салам - 12 резенчета
  • моцарела - 12 резенчета
  • доматено пюре - по желание
  • маргарин - или масло за намазване
  • шарена сол - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготовка на тестото:

Стопляме водата в микровълнова фурна, не трябва да е гореща! Добавяме към нея маята и захарта, бъркаме, докато се разтворят. Пресяваме брашното и правим кладенче в средата, слагаме солта, босилека и олиото. Хубаво разбъркваме брашното, за да може босилекът да не остане на едно място. Добавяме на порции от маята и бъркаме. Омесваме меко тесто, но не лепкаво.

Оставяме тестото да втаса, трябва да уголеми обема си два пъти.След като е втасало тестото, го вадим и разделяме на четири еднакви топки, аз ползвах кухненска везна.

Омесваме всяка една от топките и ги разточваме с помощта на ръцете си под формата на хлебчета с дължина около 25 см.

Слагаме ги в тава, която предварително сме намазали с олио и набрашнили, на всяко хлебче правим резки с нож.

Оставяме ги да втасат за още 10-тина минути и печем в умерена фурна на 180 градуса за около 30 мин.

След като сме ги опекли, ги оставяме да изстинат. Разрязваме по дължина и ги намазваме с маргарин.

Нареждаме отгоре по 2 листа маруля, върху нея - салама, отгоре моцерелата, поръсваме с шарена сол и са готови за консумация.

Ако обичате, можете да сложите и доматено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: