Начин на приготвяне
Картофите се сваряват в подсолена вода. След като изстинат картофите, се обелват настъргват.
Спанакът се попарва в подсолена вряла вода. Изцежда се хубаво и се нарязва на съвсем ситно. Прибавя се към настърганите картофи заедно с настъргана една глава лук.
Към сместа се прибавят три разбити яйца. Сместа се подправя със сол и черен пипер на вкус. Всичко се обърква хубаво до еднородна смес. Разстила се на кора върху алуминиево фолио.
Останалите яйца се сваряват и обелват. Поставят се в единия край на спаначената кора.
С помощта на фолиото кората се навива на руло и се прехвърля в намазана с мазнина тава.
Отгоре се полива с разтопено краве масло.
Пече се на 200 градуса.