Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с майонеза и царевица

Пиле с майонеза и царевица

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пиле с майонеза и царевица1 / 2
19/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-6
"Пилето си намери нови приятели в лицето на майонезата и заревицата, а пържените картофки намериха утеха при сиренето!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - пилешки гърди от 1 пиле
  • царевица - 1 консерва сладка
  • бяло вино - 150 мл
  • майонеза - 3 с.л.
  • масло - 80 - 100 г
  • копър - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се почиства от кожата и се слага да се свари. Свареното, но не прекалено месо се вади, охлажда и се нарязва на тънки парчета по дължина - получават се общо 4 парчета пилешко.

Загрява се масло в широк тиган и посоленото и поръсено с черен пипер пилешко се слага да се запържи леко. Разбиват се с телена бъркалка майонезата и виното и се изливат върху пилешките гърди.

Оставя се да се готви, докато остане на мазнина и се вади в затоплено плато. В същия тиган се добавя още малко масло и се пуска отцедената царевица.

Задушава се за кратко и се овкусява със сол и черен пипер. Снема се и се разбърква с накълцан копър. Покрай пилешкото се разпределят купчинки царевица. Пилето с майонеза и царевица се поднася с пресни или задушени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка: