Ориз с дреболийки на фурна

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077162124992
Ориз с дреболийки на фурна
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 3
11/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Агнешките дреболийки са най-вкусни на фурна, нали знаете?"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 400 г
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 2 глави кромид
  • пресен лук - 2 връзки
  • сол - на вкус
  • джоджен - 1/2 връзка пресен
  • черен пипер - 1 ч.л .
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • вода - 7 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме добре почистените и сварени агнешки дреболийки.

Обелваме и нарязваме на кубчета зрелия лук. Измиваме и режем на кръгчета зеления лук.

Мием ориза и задушаваме агнешките дреболийки, лука и ориза за няколко минутки в малко мазнина.

Добавяме водата, нарязаните джоджен и магданоз заедно с подправките.

Разбъркваме хубаво и печем в загрята фурна на 180-200 градуса, докато водата изври и се поеме от ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: