Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дреболийки с ориз на фурна

Пилешки дреболийки с ориз на фурна

anonimenanonimen
Новак
638
Пилешки дреболийки с ориз на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Обещайте, че цялата ще я изядете, до последната хапка"

Необходими Продукти

  • карантия - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • черен пипер - 2 шипки
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • джоджен - 5 щипки
  • за заливката
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболийките се почистват, измиват и се слагат в студена вода да врат за около 30 минути.

След това се нарязват на едро. Загрейте олиото в тиган и запържете лука и моркова, добавете дреболийките. След като се позапържат, добавете ориза, бульона и подправките.

Запържете за още 10-тина минути и сипете в тава/ Долейте топла вода, колкото да се покрият продуктите добре и сложете ястието да се пече на 160 градуса, докато изври водата.

Продуктите за заливката се разбиват, тавата се вади я се залива. Пилешките дреболийки с ориз на фурна се връщат и се пекат, докато заливката стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
42
31
21
10
Дай твоята оценка: