Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Агнешки дреболийки с ориз и гъби на фурна

Агнешки дреболийки с ориз и гъби на фурна

редакция:
Агнешки дреболийки с ориз и гъби на фурна
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Вкусна и много сочна дроб сарма с гъбки, която задължително да опитате."

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 500 грама
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 5 с.лъжици
  • печурки - 150 грама
  • масло - 20 грама
  • челядинки - 150 грама
  • пресен лук - 2 връзки
  • джоджен - 3 стръка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете агнешките дреболии в леко подсолена вода. Отцедете и ги наситнете.

Оставете челядинките цели, а печурките и пресния лук нарежете на ситно.

Загрейте олиото с малко масло и задушете лука с двата вида гъби. Когато се изпари течността, добавете дреболииите.

След 1-2 минути прибавете вътре и ориза - хубаво измит и отцеден. Пържете докато зърната станат златисти, като от време на време разбърквате.

Овкусете с подправките, посолете и прехвърлете всичко в тава за печене.

Сипете 3 чаши гореща вода.

Загрейте фурната на 220 градуса и печете около 40 минути.

Извадете дроб сармата от фурната и я покрийте с кърпа. Оставете да се задуши за 10-тина минути, след което вече може да сервирате.

Агнешките дреболийки с ориз и гъби на фурна са готови.

Вижте също как да си направите обичаната агнешка дроб-сарма или разкошна агнешка дроб-чорба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: