Начин на приготвяне
Нагрейте 3 с.л. олио и запържете ситно нарязания стар лук до омекване, добавете морковите, нарязани но филийки, и доматения сок, разбъркайте и задушете до омекване на моркова.
Добавете нарязаните на малки кубчета картофи, налейте 1.5 ч.ч. топла вода, разбъркайте, гответе до изпаряване на водата за около 10 минути.
Поръсете със зърната черен пипер и червения пипер, разбъркайте за кратко и добавете добре почистения и измит ориз и нарязаното на хапки месо от буркана.
Разбъркайте и налейте 2.5 ч.ч. топла вода, посолете и оставете ястието да се готви на бавен огън при затворен капак до готовност на ориза.
Малко преди да свалите ястието от котлона, добавете нарязаният на по около 1 см пресен лук, нарязаните на ситно скилидка чесън и пресен джоджен, разбъркайте и след около 3 минути свалете манджата от котлона.
Бързо и много вкусно за заети домакини от село!
Свинското с ориз и картофи по селски е готово.