Начин на приготвяне
Свинските сърца трябва да се сварят. За предпочитане е да се варят в тенджера под налягане за около 50 мин.
Измиват се и се слагат да се варят. Когато заври водата, сложете капака на тенджерата, така ще знаете колко врем врат.
След като са се сварили, ги оставяме да застинат и ги нарязваме на кубчета.
Обелваме и нарязваме лука - пресния лук - на кръгчета, а кромида на полумесеци.
Загряваме олиото в дълбок тиган и добавяме лука, мешаме го, за да не загори.
Добавяме 1 ч.ч. вино и оставяме под капак, да се задуши и омекне.
След като е омекнал, добавяме сърцата и останалото вино, разбъркваме и отново оставяме под капак за около 10 мин, като периодично разбъркваме. Трябва да изври виното.
След като изври виното, добавяме маслото, бъркаме, докато се разтопи, и отново оставяме под капак. След 10-15 мин трябва да е готово.
Сервираме още топло, като за гарнитура може да се направи зелена салата с пресен лук.