Бързи еклери

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844612876533
Бързи еклери
Снимка: Анонимен
1 / 4
12/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
40
"Ето как ще станете истински майстори на еклерите - с мерак и тази супер лесна рецепта"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 200 г
  • вода - 200 мл
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 100 мл
  • сол - 2 щипки
  • За крема
  • прясно мляко - 400 мл
  • крем оле - 1 пакет на д - р Йоткер (ванилия)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме една тенджера и я слагаме на котлона. В нея слагаме 200 мл вода, 100 мл олио и 2 щипки сол. Оставаме да заври на котлона, след като вземе да ври, прибавяме брашното, като непрекъснато бъркаме, докато не се образува тесто, което да се отделя от стените на тенджерата.

След като е готово тестото, го сваляме от котлона и го оставяме да поизстине за около 5-6 минути. След това добавяме при тестото едно по едно яйцата, като след всяко яйце разбъркаме хубаво до поемането му от тестото.

След това взимаме 2 чаени лъжички и гребваме от тестото с едната, а с другата избутваме тестото в тавата. След като тавата я запълним, я слагаме в загрята фурна на 180°C до готовност.

След като изпечем еклерите, ги оставяме да изстинат и с получения крем от млякото и Оле-то ги пълним и оставяме за няколко часа да поомекнат.

Който желае, може да ги поръси със пудра захар или със течен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nora
Nora
Много обичам тази рецепта,винаги се получават дори когато бързам :)
13.06.2018 09:53
1
Покажи всички подкоментари