Начин на приготвяне
Взимаме една тенджера и я слагаме на котлона. В нея слагаме 200 мл вода, 100 мл олио и 2 щипки сол. Оставаме да заври на котлона, след като вземе да ври, прибавяме брашното, като непрекъснато бъркаме, докато не се образува тесто, което да се отделя от стените на тенджерата.
След като е готово тестото, го сваляме от котлона и го оставяме да поизстине за около 5-6 минути. След това добавяме при тестото едно по едно яйцата, като след всяко яйце разбъркаме хубаво до поемането му от тестото.
След това взимаме 2 чаени лъжички и гребваме от тестото с едната, а с другата избутваме тестото в тавата. След като тавата я запълним, я слагаме в загрята фурна на 180°C до готовност.
След като изпечем еклерите, ги оставяме да изстинат и с получения крем от млякото и Оле-то ги пълним и оставяме за няколко часа да поомекнат.
Който желае, може да ги поръси със пудра захар или със течен шоколад.
Коментари