Начин на приготвяне
Една класическа рецепта за гофрети, децата ги обожават. Помня като дете мама ми ги правеше и по този начин ме учеше с тях да ям сладко от ягоди (не го обичах много), но гофретите нямат равни за закуска, за вечеря - все са вкусни!
Яйцата се разделят в две купи, в едната жълтиците, а в другата - белтъците. Жълтъците от яйцата се разбиват с миксер със захарта до побеляване.
Към тях се добавят и ванилията, маслото, млякото и се разбива.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Прибавят се към останалите продукти и пак разбиваме.
Белтъците се разбиват на гъст сняг и внимателно с няколко разбърквания се прибавят към вече готовото тестото. Трябва да внимавате да не спадне сместа.
Пекат се в гофретник - доста бързо стават.
Могат да се поднесат както с сирене и лютеничка, така и със сладко, шоколад или пък мед. Изборът е изцяло ваш!
Коментари