Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гофрети»Белгийски гофрети с мая

Белгийски гофрети с мая

Белгийски гофрети с мая
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
15
"Ето ги прословутите белгийски гофрети с мая"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 1/4 ч.ч.
  • суха мая - 7 г
  • яйца - 4 средни
  • прясно мляко - можете да добавите и газирана минерална вода и да направите гофретите по - пухкави
  • масло - 250 г
  • ванилова захар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте чаша мляко и прибавете маята. Оставете маята да престои известно време.

Разтопете маслото. Разделете жълтъците от белтъците и разбийте белтъците на сняг.

В голяма купа изсипете брашното, ваниловата захар и малко сол. Изсипете разтопеното масло, маята с млякото и жълтъците.

Бъркайте с миксер, като добавяте по малко мляко (или газирана минерална вода, ако искате). Трябва да разбъркате тестото много добре, така че да не се получат бучки.

Тестото трябва да е по-гъсто отколкото тесто за палачинки. Леко разбъркайте разбитите белтъци в тестото (на ръка с помощта на шпатула).

Оставете тестото да си почине и да втаса при стайна температура за известно време. Трябва обемът на тестото се удвои или дори утроява. Ако бързате, можете да изчакате само час, но ако можете, оставете тестото да престои една нощ.

Използвайте масло за намазване на гофретника (които трябва да бъде много горещ). Печете гофретите до златисто-кафяво.

Белгийските гофрети с мая са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: