Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гофрети»Веган Белгийски гофрети

Веган Белгийски гофрети

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Веган Белгийски гофрети
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Вкусни веган гофрети за една чудна закуска"

Необходими Продукти

  • соево мляко - 240 мл, може и кокосово или бадемово
  • захар - 50 г + 1/2 с.л.
  • сол - щипка
  • брашно - 130 г + 1/2 с.л.
  • суха мая - 1/2 пак. (3.5 г)
  • олио - 2 с.л.
  • ванилия - 1/2 ч.л. екстракт
  • портокалова есенция - 5 капки по желание
  • бадемова есенция - 5 капки по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средна купа сложете 120 мл от затопленото соево мляко, 1/2 с.л. брашно, 1/2 с.л. захар и сухата мая.

Разбъркайте и оставете на страна за 10 минути.

В голяма купа смесете брашното, солта и захарта.

Добавете останалата част от млякото, олиото, сместа от маята и екстракта от ванилия + портокаловата и бадемовата есенция към сухите съставки.

Разбъркайте хубаво сместа, за да се получи гладко тесто.

Оставете поне за 5 минути да почине.

Намажете гофретника с капка олио и го включете.

Печете гофретите за около 8 минути.

Веган Белгийските гофрети са перфектни с Петмеза от фурми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
40
31
20
10
Дай твоята оценка: