Начин на приготвяне
Започнете със сваряването на двата вида картофи и моркова, най-добре е да се сварят по отделно, като картофите се нарежат на кубчета, за да се намали времето.
Когато продуктите са добре омекнали, се поставят в блендер заедно със настърганото сирене и мекото масло, магданоза, солта и черният пипер. Всичко се пасира до еднородна смес гладка като пюре.
Оформят се зеленчукови кюфтета и се поставят в тава покрита с хартия за печене, намазана с олио или масло, пекат се за много кратко, докато не се образува лека коричка или златист цвят по повърхността.
Сос:
Всички съставки се поставят в голяма купа и се пасират леко с пасатор, докато се смесят добре.
Гарнитура:
В нагрят тиган сложете 2 с.л. олио и 30 г масло. Задушете зеленчуците до омекване.
Сервирайте картофените кюфтета със зеленчуците и поляти със соса.
Здравословните картофени кюфтенца с гарнитура и сос са готови.