Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешки ребърца с пресни картофи

Агнешки ребърца с пресни картофи

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Агнешки ребърца с пресни картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
5
"Пролетта идва с крехки агнешки ребърца и вкусни пресни картофки - истински пир за ценителите на селската кухня"

Необходими Продукти

  • агнешки ребърца - 2 кг
  • пресни картофи - 1 ½ кг
  • олио - 100 мл
  • джоджен - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • топла вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме картофите и остъргваме с нож тънката кора. Режем ги на големи кубчета. Слагаме ги в купа и поръсваме със сол и черен пипер и объркваме, за да се овкусят добре.

Нарязваме на порции с желана големина агнешките ребърца. После ги измиваме добре с вода. От всички страни ги поръсваме със сол, черен пипер и накрая с червен пипер, като ги натриваме с ръце.

Нарязваме пресен джоджен на ситно. Поръсваме агнешкото с него.

Оставяме ги так за кратко, за да поемат подправките.

Слагаме картофите в дълбока тава по цялото дъно. Върху тях нареждаме агнешките ребърца. Поливаме с олиото навсякъде. Последно слагаме топла вода.

Печем на 220 градуса в загрята фурна до пълното изпичане на картофите и докато месото стане с хубава коричка.

След 20 мин от печенето слагаме фолио отгоре и печем. Дави е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: