Начин на приготвяне
Измийте и подсушете месото и зеленчуците. Нарежете месото на порции.
Моркова нарежете на по-дебели кръгове, пипера - на ивици, картофите - на големи кубчета и доматите - на дребно. Магданоза и целината нарежете на ситно.
Направете марината за ребърца, като смесите бирата, черния и червения пипер, солта и джоджена.
Ако нямате гювеч, може да използвате обикновена тенджера, като на дъното сложите лист фолио, да не залепне месото.
Потапяйте всяко парче месо в маринатата и редете на дъното. След като подредите половината агнешко месо сложете последователно зеленчуците, доматите, целината и магданоза.
Най-отгоре наредете другата половина месо, което отново мариновате. Останалата марината сипете в тенджерата.
Покрийте отвора на тенджерата с 2 листа фолио и гответе на бавен огън до готовност.
Ако месото ви е младо, ще бъде готово за 1 час и 30 минути.