Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Плодова тарта с круши

Плодова тарта с круши

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Плодова тарта с круши
Снимка: Dora Grozeva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Приготвихме тази вкусотия за по-малко от половин час и гостите се шашнаха - невероятно вкусна стана"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 285 г
  • пудинг - 1 пакетче ванилия
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1 ч.ч. + 1 к.ч. захар
  • круши - 700 г
  • масло - 60 г
  • ром - 2 - 3 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистват се и се нарязват крушите на тънки резенчета. Карамелизират се с 1 к.ч. захар, 60 г масло и се добавя ромът.

Приготвя се пудингът по указаната рецепта на опаковката.

Разстелва се бутер тестото в съда, в който ще се пече, на дъното му е постлана хартия за печене.

Повдигат се леко крайчетата по стените на съда. Върху тестото се изсипва готовият пудинг.

Отгоре се подреждат карамелизираните круши и се заливат с останалия карамел. Пече се в гореща фурна за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: