Ягодова тарта

Ягодова тарта
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Ефектен и много свеж десерт, който се приготвя за нула време"

Необходими Продукти

  • бисквити - 400 г обикновени
  • масло - 170 г
  • ягоди - 500 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • ягодово желе
  • желатин - 1 пакет
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите на прах. Прибавете размекнатото масло и омесете тесто. Покрийте къдрава форма за тарта със стреч фолио. Сложете тестото и оформете тартата.

Оставете в хладилник за около 30 минути, за да се стегне.

С помощта на чиния обърнете тартата и отстранете внимателно фолиото.

Разбийте сметаната с пудрата захар. Изсипете върху бисквитената тарта и разстелете равномерно.

Върху сметаната намажете с ягодовото желе.

Отгоре наредете парчета ягоди и полейте с желатин, предварително разтворен в студена вода, след което леко затоплен на водна баня.

Гарнирайте с листенце мента.

Ягодовата тарта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: