Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Плодова пита с круши и коняк

Плодова пита с круши и коняк

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Плодова пита с круши и коняк1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Сладкиш, коняк и нашата компания - кой може да устои на това предложение"

Необходими Продукти

  • круши - 4 бр.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • коняк - 5 с.л.
  • пудра захар - 5 с.л.
  • сметана - 150 мл
  • брашно - 225 г
  • сол - 1 щипка
  • бадеми - 75 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 175 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме крушите, нарязваме ги на половина и ги нареждаме в плитка огнеупорна тава и ги поръсваме с лимонов сок, за да не покафенеят.

Загряваме фурната на 180 градуса и слагаме тавата, като върху крушите слагаме три супени лъжици коняк и покриваме с фолио.

Печем 15 минути докато крушите омекнат, след което ги охлаждаме. Правим тесто от брашно и сол, след което поръсваме със смлените бадеми. Прибавяме постепенно захар, два жълтъка и масло. Омесваме малко, увиваме в фолио и слагаме в хладилника за 30 минути.

Половината тесто го разточваме и го прехвърляме в подходяща малка тавичка.

Върху тази кора нареждаме отцедените круши, разточваме останалото тесто, като в средата изрязваме кръг с диаметър 5 см. Покриваме крушите с тази кора, намазваме я с малко вода и захар.

Печем на 200 градуса около 30 минути.

Отделно разбиваме сметаната, за да се сгъсти, след което добавяме течността от изцедените круши и останалите две супени лъжици коняк. Разбъркваме хубаво и изсипваме в средата докато е горещ плодовият сладкиш.

Плодовата пита с круши и коняк е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: