Домашен бадемов течен шоколад

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
15/05/2017
"Това е много вкусен и здравословен вариант на течния шоколад, приготвен с фурми и цялата ни любов "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 393
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • фурми - ½ ч.ч. (обелени и обезкостени)
  • стафиди - ½ ч.ч. (предварително накиснати, за да омекнат)
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • бадемов тахан - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • ядково мляко - ½ ч.ч. (може и вода)
  • кокосово мляко - 3 - 4 с.л. (за сгъстяване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате всички продукти и ги пасирате до получаване на хомогенна смес.

Пресипвате сместа в подходящо бурканче, затваряте и слагате за 1 нощ в хладилник. На следващия ден може да консумирате.

Това е много вкусен и здравословен вариант на течния шоколад.

Източник на рецептата: Krasimira Andonova

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар