Домашен черешов сладкиш

magi yordanovamagi yordanova
Новак
994212
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Докато търсите химикалка да си запишете рецептата, ние излапахме половината сладкиш"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия - 1 брой (0.2 г)
  • череши - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 160 градуса.

Яйцата и захарта се разбиват на пяна. Към тях се добавя олиото, след това и млякото.

Брашното, смесено с бакпулвера и ванилията, се прибавя на части и тестото се разбърква докато стане гладко.

Изсипва се в намаслена и набрашнена тава с диаметър 26 см.

Черешите се почистват от дръжките и костилките и се овалват в смес от 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар. Подреждат се върху тестото и леко се притискат, без да потъват.

Плодовият сладкиш се пече за 30 минути на средната скара.

Охладен се наръсва с пудра захар и се нарязва в желаната форма.

Домашният черешов сладкиш е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
516
41
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Че защо да не може :))) Само, че препоръчвам да се овалят в канела+какао или канела+захар+брашно. Пишете после как е станало. Успех! :)
05.01.2013 16:37
1
1
Ралица
Ралица
Искам да попитам дали вместо череши може да се ползват ябълки :)
05.01.2013 15:20
1
Pavleta
Pavleta
Стана страхотно вкусен сладкиш!Благодаря за рецептата!
31.05.2012 01:57
1