Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от свинско с яйца на очи

Мусака от свинско с яйца на очи

magi yordanovamagi yordanova
Новак
994212
Мусака от свинско с яйца на очи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Вкусна мусака, но не със заливка, а с яйца на очи - денят ни току що стана по-вкусен"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 гр.
  • картофи - 700 гр.
  • лук - 2 броя
  • домати - 1 брой, настърган
  • яйца - 6 броя
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, нарязано на малки парчета, се задушава на тих огън с олиото и вода, колкото да го покрие, при нужда се долива.

След 40-50 минути се добавят нарязания лук и подправките. Като омекне се прехвърля в тава. В нея се слагат нарязаните на малки кубчета картофи, домата, долива се чаша горещ бульон, или вода, и се разбърква.

Пече се на 180С за 30-40 минути. След това се чукват от ниско яйцата в направени с лъжица малки вдлъбнатинки. Поръсва се с малко олио и се връща обратно във фурната, докато се забулят яйцата.

Получават се 6 порции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
519
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христина Гарванска
Христина Гарванска
Много ми хареса, не се бях сещала да я правя по този начин!!! Опитайте много лесно и вкусно.
24.05.2014 13:53
2
Емилия
Емилия
у дома се хареса много :)
15.03.2013 22:50
2
елена
елена
стана чудно !!!!
24.07.2012 12:29