Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса; Тавичка с хартия за печене.
Картофите се сваряват и обелват. Смачкват се на пюре с преса. Добавя се наситнен зелен лук, чесън на прах, чили люспи, сол и прясно смлян черен пипер. Оставя се настрана.
В купа се разбърква натрошен корнфлейкс, разтопеното масло и червен пипер. Разбърква се. Сиренето се нарязва на малки кубчета около 1 см. Яйцето се разбива. В друга купичка се приготвя брашното.
С леко набрашнени ръце се взима от картофеното пюре, около 1 с.л. поставя се кубче сирене и се свива като топче.
Първо се овалва в брашно, след това в яйце и накрая се потопява в сместа с корнфлейкс, като хубаво се овалва.
Готовите крокети се нареждат в тавичка с хартия. Пекат се на 180 градуса за около 15 до 18 минути.
Доматен сос:
В тенджерка се изсипват доматите и зехтинът. Добавят се всички подправки и се оставя на слаб котлон на къкри. При мен от 9 степен на 4-та.
Доматеният сос се пържи докато лъжицата започне да оставя следа по дъното на тенджерата. Сваля се от котлона. Добавя се като със към картофените топчета.
Печените картофени топки със сирене Чедър са готови.
Източник: Home Cooking
Забележка: Доматеният сос е този, който аз ползвам за приготвянето на Лазаня. Към картофеното пюре освен всички подправки добавих и малко пеперонино за приятно лютив вкус. Тези картофени топки може да се поднесат с всякакъв вид сос по желание.
Получиха се уникално вкусни хрупкави картофени топки!
Коментари
Поздрав, Теди!