Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват добре с миксер или бъркалка, след това се добавя 1 чаена чаша захар.
Сместа се разбърква, като се добавя брашното на порции, предварително смесено с бакпулвера. Към получената смес се прибавя и ванилията.
С маслото се намаслява хубаво дъното на съда, в който ще печем сладкиша. След това се подреждат добре почистените смокини. Отгоре се изсипва кексовата смес.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
След това десертът се обръща върху поднос за торта. Изчаква се да изстине, след което се сиропира с горещ сироп, приготвен от 1 ч.ч. карамелизирана захар и 1 ч.ч. вода.
Сиропираният сладкиш е готов.
Сиропираният сладкиш със смокини е чудно вкусен, опитайте.