Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сиропиран сладкиш със смокини

Сиропиран сладкиш със смокини

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Сиропиран сладкиш със смокини
Снимка: Dora Grozeva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Летни изкушения със смокини - разбира се, че ще го опитате"

Необходими Продукти

  • за кексовата смес
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 1 пакетче (125 г)
  • смокини - 10 големи добре узрели
  • Сироп
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре с миксер или бъркалка, след това се добавя 1 чаена чаша захар.

Сместа се разбърква, като се добавя брашното на порции, предварително смесено с бакпулвера. Към получената смес се прибавя и ванилията.

С маслото се намаслява хубаво дъното на съда, в който ще печем сладкиша. След това се подреждат добре почистените смокини. Отгоре се изсипва кексовата смес.

Сладкишът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

След това десертът се обръща върху поднос за торта. Изчаква се да изстине, след което се сиропира с горещ сироп, приготвен от 1 ч.ч. карамелизирана захар и 1 ч.ч. вода.

Сиропираният сладкиш е готов.

Сиропираният сладкиш със смокини е чудно вкусен, опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: