Агнешки кюфтета

Maria PetrovaMaria Petrova
Новак
18
78
41
44
16/12/2019
"Не е кулинарен мит, а самата истина - агнешките кюфтета са най-вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 690
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 600 г смляно на кайма
  • лук - 1 глава настъргана
  • жълтъци - 2 бр.
  • картофи - 1бр. сварен
  • чесън - 1 - 2 смачкани скилидки
  • мента - няколко свежи листенца
  • брашно - за овалване
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата, лукът, жълтъците, картофът, чесънът, ментата и солта се замесват на хомогенна смес.

Оформят се с ръка топки и се пържат кюфтетата в силно нагорещено олио до готовност.

Изсушават се с кухненска хартия и се сервират топли.

Агнешките кюфтета са готови.

Алуминиев тиган с керамично покритие и капак 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с керамично покритие и капак 24 см
46.00 лв.
Виж ››

Практичен тиган, който има керамично покритие, удобна за готвене дръжка и огнеупорен капак, който няма да позволи на мазни пръски да попаднат върху вас или навсякъде в кухнята. Алуминиевият тиган може да се ползва с всички видове котлони.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар