Начин на приготвяне
Много обичам времето, прекарано със семейството ми сред природата. Затова всеки път, когато планирам излет с пикник се старая да им предложа вкусна храна, която да се приготвя лесно и да оставя незабравими спомени.
И ето по-долу моето предложение за вкусни свински пържолки, които да приготвите с много любов и да споделите с най-близките си хора.
Пържолите не се начукват, за да останат сочни. Измиват се със студена вода и се подсушават.
В голяма купа или тавичка смесваме първо всички сухи билки, които предварително сме смлели или натрошили на ситно. Разбъркваме внимателно, за да се смесят равномерно.
Добавяме чесъна, смляната морска сол и черния пипер и отново хубаво разбъркваме. В получената смес овалваме една по една всяка пържола, като я натриваме от всички страни.
Преместваме ги в подходящ съд с капак или в плик и ги прибираме в хладилник за 2-3 часа.
След като са престояли в билките достатъчно време ги намазваме обилно със зехтин и може отново да се оставят в хладилника (най-добре за цяла нощ) или да подготвим жарта за изпичането им.
Отцедилата се марината от билки и зехтин запазваме, за да мажем месото докато се пече.
Печем на скара, предварително намазана със сланина върху добре разпалила се жар.
Периодично мажем пържолите с останалата марината от зехтин и билки. Когато са изпечени хубаво от едната страна, обръщаме, за да се изпекат и от другата.
Поднасяме горещи с подходяща салата от зеленчуци и добре изстудена бира или хубаво вино.
Пържолите със средиземноморски билки на жар са готови.