Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с кайма и моркови

Пълнени чушки с кайма и моркови

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Новак
2813766
Пълнени чушки с кайма и моркови
Снимка: Yuliya Kenderlieva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
3
"Обикновени пълнени чушки ли? Не, това са най-вкусните пълнени чушки, които ще опитате"

Необходими Продукти

  • чушки - 7 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • копър - 10 стръкчета
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 400 г на кубчета (консерва)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кайма - 500 г ( смес - 250 г телешка и 250 г свинска)
  • джоджен - 2 с.л.
  • черен пипер - 3 щипки
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате чушките, като запазвате капачетата им. В тиган сипвате зехтина и когато загрее мазнината добавяте наситнения чесън и морковите, които предварително сте нарязали на малки кубчета.

Задушавате ги за кратко и прибавяте ориза - аз използвах бланширан, за да не става на каша, тъй като термичната обработка е по-дълга. След това прибавяте каймата и сипвате доматите от консерва ( може и прясно настъргани).

Обърквате добре съставките и оставяте малко да покъкрят. Последни прибавяте солта, джоджена, черния пипер и наситнения копър.

С помощта на малка лъжичка пълните чушките и им поставяте капачетата. Подреждате ги в тавичка и сипвате една чаена чаша топла вода. Печете на 200 градуса като проверявате да не ви изври водата.

Ако обичате по- силния аромат и вкус, при готвенето на каймата заедно с другите подправки, може да добавите и една щипка канела. Накрая може да сервирате чушките с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: