Начин на приготвяне
Почиствате чушките, като запазвате капачетата им. В тиган сипвате зехтина и когато загрее мазнината добавяте наситнения чесън и морковите, които предварително сте нарязали на малки кубчета.
Задушавате ги за кратко и прибавяте ориза - аз използвах бланширан, за да не става на каша, тъй като термичната обработка е по-дълга. След това прибавяте каймата и сипвате доматите от консерва ( може и прясно настъргани).
Обърквате добре съставките и оставяте малко да покъкрят. Последни прибавяте солта, джоджена, черния пипер и наситнения копър.
С помощта на малка лъжичка пълните чушките и им поставяте капачетата. Подреждате ги в тавичка и сипвате една чаена чаша топла вода. Печете на 200 градуса като проверявате да не ви изври водата.
Ако обичате по- силния аромат и вкус, при готвенето на каймата заедно с другите подправки, може да добавите и една щипка канела. Накрая може да сервирате чушките с кисело мляко.