Начин на приготвяне
Предварително бланширайте почистения спанак във вряла вода, отцедете добре и накълцайте ситно. Разбъркайте с извара на око и добавете малко сол, черен пипер и др. подправки на вкус. Плънката не трябва да е рядка.
За бухтичките разбийте яйцата със захарта, добавете млякото с изгасената в него содата. На части добавете пресятото брашно. Замесете меко тесто, което трябва да разточите върху набрашнения кухненски плот.
Нарежете на парчета, двойно по-големи от финалния размер на бухтите. В средата сложете лъжичка от плънката и прегънете, като хубаво притискате краищата.
Веднага пускайте да се пържат в силно сгорещена мазнина от двете страни. Отцеждайте готовите бухти със спанак върху кухненска хартия.
Рецептата имам от баба ми, която ги приготвя с различни плънки (важното е да не са течни) и дори без плънка.