Лека гъбена запеканка

КК
Готвач
754262712
Лека гъбена запеканка
Снимка: Анонимен
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Специално предложение за вегетарианци - вкусна запеканка с гъби и топено сирене"

Необходими Продукти

  • гъби - 400 - 500 г пресни
  • топено сирене - 1 опаковка
  • кашкавал - 150 г
  • магданоз - 1 връзка
  • универсална подправка - на вкус
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и нарежете гъбите. Покрийте дъното на съд за печене (тава или йенска тенджера) с нарязаните гъби.

Поръсете с универсална подправка на вкус. Добавете половината от наситнения пресен магданоз. Сложете половината от нарязаното на колелца топено сирене.

Повторете същото, като отново сложите ред гъби, поръсите с подправката, магданоза и добавите слой топено сирене.

Настържете кашкавал и поръсете обилно. Добавете около една чаша вода.

Печете във фурна с капак до готовност на гъбите и накрая отхлупете за запичане на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: