Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Содени пърленки от лимец

Содени пърленки от лимец

Содени пърленки от лимец
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Уникално вкусни и толкова ароматни, че няма да се стърпим, до една ще ги изядем"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 500 г
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 равна ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме брашното от лимец в тавичка и оформяме в средата кладенче. В киселото мляко се сипва содата за хляб и оцета, разбърква се с вилица да шупне, сипваме в средата на брашното.

Добавя се яйцето, но може и без него, сипва се солата, разбърква се на топка тесто, което се меси докато спре да лепне. Загрява се грил тиган, намазан с малко олио.

С ръце потопени в олио се оформят малки питки като мекици и печем от двете страни до приятен златист цвят.

Поднасяме пърленките топли със сиренце, люта чушка и домат. Уникално вкусно и здравословно. Добър апетит!

Содените пърленки от лимец са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: