Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Руладини»Свински ролета с гъби и зеленчуци на фурна

Свински ролета с гъби и зеленчуци на фурна

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свински ролета с гъби и зеленчуци на фурна
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Уникално ястие, което да приготвите при специален повод"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 8 - 10 бр.
  • соев сос - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л. с хрян
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • за плънката
  • бекон - 150 - 200 г (кренвирши или шунка)
  • кашкавал - 150 - 200 г
  • кисели краставички - 1 - 2 бр.
  • за соса
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • гъби - 300 г
  • гауда - 150 г
  • сметана - 100 мл за готвене
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на чукче изтънете пържолите. Мариновайте ги за 1 час в смес от соев сос, горчица, сол, черен пипер и къри.

Във всяка сложете парче бекон, краставичка и кашкавал. Завийте на рулца и ги подредете в тавичка.

В тиган с 1-2 с.л олио задушете лука, нарязан на полумесеци.

След това добавете настъргания на едро морков. Нарязаните на ивички чушка и гъби. Посолете, поръсете с черен пипер и изсипете сместа при руладините.

Налейте малко вода, отгоре наредете парчета Гауда.

Завийте с фолио и печете на 200 градуса около 40 минути.

Накрая сипете сметаната, върнете обратно във фурната за няколко минути.

Идеята за това ястие научих от моята фейсбук приятелка Яни Георгиева.

Свинските ролета с гъби и зеленчуци на фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: