Начин на приготвяне
С помощта на чукче изтънете пържолите. Мариновайте ги за 1 час в смес от соев сос, горчица, сол, черен пипер и къри.
Във всяка сложете парче бекон, краставичка и кашкавал. Завийте на рулца и ги подредете в тавичка.
В тиган с 1-2 с.л олио задушете лука, нарязан на полумесеци.
След това добавете настъргания на едро морков. Нарязаните на ивички чушка и гъби. Посолете, поръсете с черен пипер и изсипете сместа при руладините.
Налейте малко вода, отгоре наредете парчета Гауда.
Завийте с фолио и печете на 200 градуса около 40 минути.
Накрая сипете сметаната, върнете обратно във фурната за няколко минути.
Идеята за това ястие научих от моята фейсбук приятелка Яни Георгиева.
Свинските ролета с гъби и зеленчуци на фурна са много вкусни.