Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бутерки»Пица рулца от многолистно тесто

Пица рулца от многолистно тесто

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k984
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Пица рулца от многолистно тесто
Снимка: Stefan
1 / 4
22/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Деня се познава по закуската, а случая тя е пица рулца от многолистно тесто - кулинарна поговорка"

Необходими Продукти

  • многолистно тесто - 500 г замразено
  • сирене - 100 г фета
  • шунка - 100 г
  • доматено пюре - 150 мл
  • едамер - 200 г /холандско сирене/
  • риган
  • краве масло - 40 г
  • брашно - за разточване
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете многолистното тесто да се отпусне на стайна температура за около половин час.

През това време може да приготвите пълнежа. Настържете шунката и едамера.

Когато тестото се размрази, го разточете на набрашнена повърхност и нарежете на дебели ленти. Дебелината определете сами.

На средата на всяка лента намажете доматеното пюре, ригана, шунката, едамера и кубчета фета, похлупете лентичката и намажете с разбитото яйце.

Наредете рулцата на хартия за печене в голяма тава, сложете по малко масло върху всяко рулце и поръсете със сусам.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете пица рулцата от многолистно тесто 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: