Начин на приготвяне
Отворете тестото и сложете пюрето от тиква по дължината на долната широка част.
Обелете, измийте и нарежете ябълката на малки кубчета. Сложете и нея равномерно.
Поръсете със захарта, канелата и пекана, които предварително сте начупели на дребно.
Завийте на руло. Направете разрез по дължината, като внимавате да не стигате до долната част на тестото.
Усучете рулото, прегънете на две и отново усучете. Сложете в тавичка, застлана с хартия за печене. Загрейте фурната на 200 градуса и печете тиквеника до готовност около 30 минути.
Поръсете тиквеника с многолистно тесто с пудра захар, след като сте охладили напълно.
*Пюрето от тиква направих, като предварително запекох тиквата в тавичка, нарязана на малки парчета и с малко количество кафява захар. Не слагайте вода, за да не стане водна. След като се охлади, я пасирах с пасатора.