Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с многолистно тесто

Тиквеник с многолистно тесто

Тиквеник с многолистно тесто
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
17/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Страхотен тиквеник - в кухнята това не е обида, а комплимент за готвача, който го е приготвил"

Необходими Продукти

  • многолистно тесто - 1 пак
  • ябълки - 1 бр.
  • пюре от тиква - 120 г
  • кафява захар - 2.3 с.л.
  • пекан - 1 шепа орехи
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отворете тестото и сложете пюрето от тиква по дължината на долната широка част.

Обелете, измийте и нарежете ябълката на малки кубчета. Сложете и нея равномерно.

Поръсете със захарта, канелата и пекана, които предварително сте начупели на дребно.

Завийте на руло. Направете разрез по дължината, като внимавате да не стигате до долната част на тестото.

Усучете рулото, прегънете на две и отново усучете. Сложете в тавичка, застлана с хартия за печене. Загрейте фурната на 200 градуса и печете тиквеника до готовност около 30 минути.

Поръсете тиквеника с многолистно тесто с пудра захар, след като сте охладили напълно.

*Пюрето от тиква направих, като предварително запекох тиквата в тавичка, нарязана на малки парчета и с малко количество кафява захар. Не слагайте вода, за да не стане водна. След като се охлади, я пасирах с пасатора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: