Начин на приготвяне
Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Намазва се тава за печене с растителна мазнина. Морковите се варят в подсолена вряща вода около 5 мин. Изцежда се добре. Морковите, тиквичките, празът, лукът, целината, солта, пиперът и риганът се запържват в зехтина в голям тиган около 10 мин. Разстила се многолистното тесто върху набрашнен плот.
Разрязва се с остър нож на правоъгълни парчета (8 х 10). Разпределя се зеленчуковият пълнеж и сиренето върху осемте правоъгълници, като се поставят в средата на всяко парче. С четчица се нанася яйцето по краищата на всяко парче, като се притискат ръбовете, за да слепнат добре.
С нож се правят разрези в горната част на баничките, за да може да излиза парата през тях, докато се пекат. Приготвените банички се слагат в намазаната с масло тава за печене. Пекат се 15-20 мин. или докато станат златистокафяви. Сервират се горещи.