Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Банички»Банички от многолистно тесто със зеленчуци

Банички от многолистно тесто със зеленчуци

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Банички от многолистно тесто със зеленчуци1 / 2
21/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ароматни банички за закуска някой иска ли да приготви - много са лесни"

Необходими Продукти

  • моркови - 250 г, нарязани на кубчета
  • тиквички - 300 г., нарязани на тънки филийки
  • праз - 1 стрък, бялата част, ситно нарязана
  • лук - 1 глава, кромид, на ситно
  • целина - 1 стрък, на ситно
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • риган - 1 ч.л., сушен
  • зехтин - 2 с.л.
  • тесто - 400 г, многолистно, замразено, след това размразено
  • ементал - 125 г, Чедър, на малки кубчета
  • яйца - 1 бр., разбито
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Намазва се тава за печене с растителна мазнина. Морковите се варят в подсолена вряща вода около 5 мин. Изцежда се добре. Морковите, тиквичките, празът, лукът, целината, солта, пиперът и риганът се запържват в зехтина в голям тиган около 10 мин. Разстила се многолистното тесто върху набрашнен плот.

Разрязва се с остър нож на правоъгълни парчета (8 х 10). Разпределя се зеленчуковият пълнеж и сиренето върху осемте правоъгълници, като се поставят в средата на всяко парче. С четчица се нанася яйцето по краищата на всяко парче, като се притискат ръбовете, за да слепнат добре.

С нож се правят разрези в горната част на баничките, за да може да излиза парата през тях, докато се пекат. Приготвените банички се слагат в намазаната с масло тава за печене. Пекат се 15-20 мин. или докато станат златистокафяви. Сервират се горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: