Начин на приготвяне
Измийте картофите, сварете ги без да ги преварявате във вряща вода, след това ги охладете, обелете и нарежете на по-дебелички кръгове.
Намазнете добре тавата за огретена и посипете дъното й с галета. Подредете отгоре картофите, като между отделните пластове поръсвате със сол, черен пипер и индийско орехче.
За заливката, разбийте киселото мляко със содата и добавете 1 яйца, брашното и малко сол на вкус. Залейте картофите с тази смес и пъхнете огретена да се пече, докато се стегне и добие хубав загар.
По желание между картофите, докато редите, може да поръсите с натрошено сирене. Щом поливът се стегне, извадете, поръсете обилно с настърган кашкавал и върнете пак да се запече. Поднесете огретена с кисело мляко леко охладен.