Картофи по родопски

А. Борисова
А. Борисова
Новак
30/05/2012
"Земята ни дава сила и ни храни, затова и селските храни са най-вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 080
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите и ги разрежете на половинки. Сложете ги да се сварят до полуготовност във вода с малко сол и 1 с.л. оцет. Картофите отцедете и охладете, след което издълбайте вътрешността.

Накълцайте праза, чесъна и бекона ситно и ги разбъркайте с изварата и натрошеното сирене. Овкусете плънката с подправки.

Подредете картофите в подмазнена тава. Във всеки картоф сложете парченце масло, напълнете ги с плънката и загладете отгоре. Долейте в тава 100 мл гореща вода.

Сложете по още едно парче масло върху всеки картоф и поръсете с малко червен пипер. Пъхнете картофите по родопски да се пекат до приятен загар в умерено загряна фурна.

Рейтинг

5 10
4 7
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
катюша
катюша
23.01.2015 13:55
Супер са!
0
0