Начин на приготвяне
Разбъркваме маята с водата и прясното мляко и към тях добавяме яйцето, солта, захарта, разтопеното масло и замесваме умерено твърдо тесто като постепенно добавяме брашното.
Оставяме го да отпочине и втаса за 35–40 минути. Разточваме тестото на кора с дебелина около 0.5-1 см.
В съд върху котлона запържваме в олиото предварително рендосаните картоф и лук, които сме изцедили от водата им.
Добавяме каймата и ситно нарязания магданоз и изпържваме добре. Сваляме плънката от котлона и оставяме да изстине.
Тази плънка разпределяме върху кората и я навиваме на руло. Разрязваме рулото на парчета, които усукваме на една страна и съединяваме краищата им.
Отгоре намазваме всяка ачма с разбито яйце и поръсваме със семена. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35 минути.
Коментари