Ягодово тирамису с маскарпоне и бял шоколад

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
4k
2k
2k
7
25/12/2019
"Дайте свежест и цвят на класическото тирамису с тази суперрецепта на Нина "
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 449
  • Преглеждания за месеца807
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете белия шоколад в микровълнова печка на ниска температура или на водна баня.

В голяма купа разбийте с миксер сладкарската сметана до меки връхчета.

В друга купа разбийте крема сиренето, маскарпонето, пудрата захар и ванилията. Добавете разтопения поохладен бял шоколад и разбъркайте с въртеливи движения до усвояването му от сместа.

Добавете разбитата сладкарска сметана, като предварително си отделите за украса.

Разбъркайте внимателно и с въртеливи движения, докато се смесят двата крема.

Почистете и нарежете ягодите на тънки парченца. Вземете една бишкота и я потопете за кратко в портокаловия сок. Направете един ред от натопени бишкоти в приготвена тава.

Намажете с крем с маскарпоне. Подредете отгоре ягоди. Наредете втори слой натопени в портокалов сок бишкоти и отгоре отново крем и ягоди.

Приберете тирамисуто в хладилника за няколко часа да се охлади. Извадете и декорирайте с отделената сметана (или с крем, ако е останал) и ягоди.

За правоъгълна тава 26/20 см или две малки тавички от 13/20 см.

Ягодовото тирамису с маскарпоне и бял шоколад е страхотно.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар