Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тирамису»Ягодово тирамису с маскарпоне и бял шоколад

Ягодово тирамису с маскарпоне и бял шоколад

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Ягодово тирамису с маскарпоне и бял шоколад
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Дайте свежест и цвят на класическото тирамису с тази суперрецепта на Нина"

Необходими Продукти

  • крема сирене - 175 г Филаделфия
  • маскарпоне - 250 г
  • портокалов сок - 200 мл прясно изцеден
  • шоколад - бял 200 г
  • сладкарска сметана - 200 мл (за разбиване)
  • пудра захар - 80 г
  • ванилия - 2 прахчета
  • бишкоти - 24 бр.
  • ягоди - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете белия шоколад в микровълнова печка на ниска температура или на водна баня.

В голяма купа разбийте с миксер сладкарската сметана до меки връхчета.

В друга купа разбийте крема сиренето, маскарпонето, пудрата захар и ванилията. Добавете разтопения поохладен бял шоколад и разбъркайте с въртеливи движения до усвояването му от сместа.

Добавете разбитата сладкарска сметана, като предварително си отделите за украса.

Разбъркайте внимателно и с въртеливи движения, докато се смесят двата крема.

Почистете и нарежете ягодите на тънки парченца. Вземете една бишкота и я потопете за кратко в портокаловия сок. Направете един ред от натопени бишкоти в приготвена тава.

Намажете с крем с маскарпоне. Подредете отгоре ягоди. Наредете втори слой натопени в портокалов сок бишкоти и отгоре отново крем и ягоди.

Приберете тирамисуто в хладилника за няколко часа да се охлади. Извадете и декорирайте с отделената сметана (или с крем, ако е останал) и ягоди.

За правоъгълна тава 26/20 см или две малки тавички от 13/20 см.

Ягодовото тирамису с маскарпоне и бял шоколад е страхотно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: