Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Витаминозна салата с авокадо и ябълка

Витаминозна салата с авокадо и ябълка

EminaEmina
Новак
116615
Витаминозна салата с авокадо и ябълка3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Най-вкусната салата, в която има много витамини, поднесете с витамин В-инце И наздраве"

Необходими Продукти

  • авокадо - 1 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • ябълка - 1 бр. (по възможност - кисела)
  • зелена салата - 1 бр.
  • риба тон - 1 консерва в собствен сос /130 г/
  • червена чушка - 1 бр.
  • За дресинг
  • сол - на вкус
  • лимон - сока от 1/2
  • зехтин - 30 мл
  • маслини - няколко черни (без костилките) за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички знаем колко полезни са авокадото, ябълката, кромида, червената чушка и още и още.

В тази салата присъстват Витамин: А, В, В1, В2, В3, В6, С...

Освен тях ще се заредим с фолиева киселина, аскорбинова киселина, фосфор, магнезий, желязо, калций, калий и още и още....

Яйцата се сваряват до готовност. През това време се нарязва на ситно зелената салата. Лукът се реже на полумесеци и се стрива с малко сол, да пусне соковете си. Червената чушка се реже на ивици.

Авокадото се разрязва на две. С помощта на лъжица се изважда от кората и се нарязва на кубчета. Ябълката (измита, но необелена) се почиства от семките и също се нарязва.

Всичко се смесва в салатиера, добавят се обелените и нарязани яйца, отцедената консерва риба тон и се разбърква.

Залива се с дресинг от сол, лимонов сок и зехтин.

Ако ябълката е кисела, се редуцира лимоновият сок.

Салата е подходяща и самостоятелно като вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: