Начин на приготвяне
Намаслете добре 4 гювечета. На дъното на всяко сложете домати, нарязани на кръгове, отгоре плочки сирене, от нарязаните гъби, луканката на филийки и малко черен и червен пипер по желание.
Поръсете с настърган кашкавал, забодете по една люта чушка и сложете капачетата. Пъхнете гювечетата по тракийски да се изпекат в умерено загряна фурна за 15 мин.
След това отстранете капаците, чукнете по едно яйце и запечете още 10-тина минути.
Коментари
Колкото до кулинарните вариации на това толкова приятно и същевременно лесно изпълнимо ястие, те са безбройни!
Това е случаят когато в хладилника има нещо, но не се сещаме какво да сготвим, тогава правим ГЮВЕЧЕ. Слагаме всевъзможни продукти, може с гъби и без гъби, със сирене или без, с луканка или колбас, но може и без, с лук, със сланина, кървавица, кашкавал, за подправките няма казвам нищо, там вариациите са безброй. Който както си го направи. Да ви е сладко!