Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено ярешко с джоджен

Печено ярешко с джоджен

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Печено ярешко с джоджен
Снимка: Анонимен
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8
"За специалните моменти със скъпите на сърцето ни хора - крехко печено ярешко с джоджен"

Необходими Продукти

  • ярешко месо - 8 - 10 порции
  • джоджен - 30 стръка
  • червен пипер
  • черен пипер
  • къри - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • олио
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме ярешкото месо на порции и почистваме от излишната мазнина, разпределяме ги в намазнена тава. Ръсим от солта, червения пипер, кърито и смляния чер пипер.

Хубаво и равномерно втриваме подправките в месото. Нареждаме стръковете джоджен цели около месото и оставаме да престои така около час.

После наливаме вода, колкото да покрие дъното на тавата два пръста, и покриваме с алуминиево фолио.

Печем в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор за три часа. Тогава откриваме за 10-тина минути да се запече месото и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: