Железни фусили с коприва

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Чирак
54
337
133
121
26/12/2019
"Паста с коприва - бързо, лесно и много вкусно предложение за хапване "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо958
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • фусили - 400 г (1 пакет)
  • коприва - 500 г
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • заквасена сметана - 250 мл (1 кофичка)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фусилите се сваряват в тенджера за 10 минути. След това се отцеждат, измиват със студена вода и объркват с няколко капки олио.

В уок тиган се слага нарязаният на ситно лук и нарязания на ситно морков. След като зеленчуците омекнат, се добавя и копривата.

Запържваме, докато копривата леко омекне. Осоляваме и овкусяваме с подправките. След това слагаме заквасената сметана.

Разбъркваме и веднага махаме от котлона.

Накрая фусилите се смесват със копривата и се поднасят.

Приятен апетит! Железните фусили с коприва са готови.

Практичен гевгир с подложка купа-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен гевгир с подложка купа
7.00 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Голяма купа с гевгир, в която може да измиете, обработите, разбъркате, сервирате и дори да размразявате продукти. Възможност за отделно ползване и за закачане чрез дупчици на дръжките на съдовете.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар